Over het HelenaHuis

HelenaHuis
Het HelenaHuis is gevestigd in het voormalige pand van smid van Lochem. Ons Huis is een initiatief van Henk Heijnen, een Aaltense ondernemer. Hij kocht het pand aan en richtte het in. Het HelenaHuis is een spirituele plek, vol verhalen, kunst, geschiedenis en symboliek. Helena is een grote inspiratiebron. Maar er is meer.

Grafkelder
Als jonge timmerman stuitte Heijnen in 1973 tijdens restauratiewerkzaamheden in de Oude Helenakerk op een grafkelder. Deze grafkelder is door Heijen nauwkeurig nagebouwd en de replica is voor het eerst gepresenteerd tijdens de Advendsmarkt in 2019 in Aalten.
De presentatie trok enorm veel belangstelling. De replica van de grafkelder vormt, samen met het verhaal over – en de stamboom van –  baron Lambert Joost van Hambroick en barones Mechteld Anna Bentinck, een belangrijk onderdeel van ons HelenaHuis.

Historische vondsten
Naast de grafkelder tonen we andere bijzondere historische vondsten, die door Heijnen zorgvuldig zijn gedocumenteerd, onderzocht en uitgewerkt, en wij vertellen u de bijhorende verhalen.

Daarnaast is er een gezellig café in huiskamersfeer. U kunt hier genieten van een kopje koffie of thee met HelenaKoek.

Op de eerste en tweede etage zijn verschillende kunstexposities te zien, van Piet te Lintum en diverse kunstenaars.
In de Hemelse Sferen kunt u kennis maken met de dame die haar naam leent aan ons HelenaHuis, de patroonheilige van Aalten, Helena.


HelenaHuis | Landstraat 11
7121 CM | Aalten
contact@helenahuis.nl

telefoonnummer 06-34464392

KvK 83302786

Vestigingsnummer
000049478362

Bezoek ons op Facebook

Abonneren nieuwsbrief