Agenda


Expositie Paul Wieggers

In de maanden mei, juni en juli is een tentoonstelling van het werk van Paul Wieggers uit Vragender te bewonderen in ons HelenaHuis. “Zolang deze tentoonstelling loopt is de entree van het HelenaHuis gratis! Om iedereen gelegenheid te bieden om het prachtige werk van Paul te bewonderen.” Paul Wieggers: “Tekenen is altijd een bijna dagelijkse bezigheid geweest. Tijdens mijn jeugd was niet duidelijk dat ik er mijn beroep van zou maken, maar vanaf mijn 26ste zette ik de stap. Als autodidact heb ik vooral kennis genomen van de schilderijen van Nederlandse kunstenaars uit de negentiende eeuw (romantische school). Het zijn tegenwoordig vooral de landschappen van nu die mij inspireren. Ik zoek het in de kleinschalige, intieme ruimtes in mijn eigen omgeving.”


Lezing Saksisch dialect

Zaterdagmiddag 18 mei 2024 geeft Johan Veenstra een lezing over Saksisch dialect.
Aanvang 14.30 uur.
Johan Veenstra is een schrijver, dichter, columnist en voormalig radiopresentator uit de Nederlandse provincie Friesland, bekend om zijn werk in zijn moedertaal Stellingwervisch Nederduits.
Opgeven kan via e-mail: contact@helenahuis.nl
Telefonisch: 06 344 64 392
Foto: Omrop Fryslan


Thema Weekend Saksisch erfgoed

Het weekend van 17, 18 en 19 mei staat in het teken van Saksisch erfgoed. Er staan lezingen, demonstraties en een expositie op het programma. Onder andere de wandeltocht langs Saksisch erfgoed wordt gehouden, onder leiding van een gids in passende kledij!
En we laten een aantal ludieke Saksische weetjes zien!
Vrijdagavond 17 mei gaat het themaweekend van start om 19.30 uur met een lezing van Henk Heijnen over Saksische bouwstijl.
Zondagmiddag 19 mei vanaf 14.00 uur vertelt historicus Arjan Ligtenbarg over de Hessenwegen.

Zaterdag en zondag, 18 en 19 mei, is het HelenaHuis geopend van 11.00 tot 17.00 uur.


Nacht van het Licht

Op zaterdag 29 juni, in de tijd rond de zonnewende, wordt de Nacht van het Licht gehouden. Een themawandeling rond de langste dag van het jaar met inspirerende verhalen. Na de wandeltocht staat een heerlijk ontbijt klaar in het HelenaHuis en kunnen deelnemers en verhalenvertellers napraten over de opgedane ervaringen.

Aanvang: 4.30 uur bij HelenaHuis, Landstraat 11, Aalten. Kosten 10 euro per persoon inclusief ontbijt na afloop. Kinderen tot twaalf jaar mogen onder begeleiding gratis mee.


AaltenDagen met leuke activiteiten voor kinderen

In de zomer worden op vier donderdagen de AaltenDagen gehouden. Op 25 juli en 1, 8 en 15 augustus staat het centrum van Aalten in het teken van de braderie, kinderrommelmarkt en activiteiten in de Oude Helenakerk. Het HelenaHuis van Aalten biedt voor kinderen een leuk programma. Zij kunnen onder andere een vogelhuisje timmeren en beschilderen. Aanvang activiteit 14.00 uur. Kosten 7,50 euro inclusief materialen. Schuif gezellig aan en doe mee!


Lezing Michel Groothedde over vroege middeleeuwen

Op vrijdag 30 augustus verzorgt Michel Groothedde een lezing over de vroede middeleeuwen. Hij gaat vertellen over Franken en Saksen en de Vikingaanvallen aan de hand van de casus Zutphen, en een ruim omliggend gebied.
De lezing begint op vrijdag 30 augustus om 15.00 uur.
Aanmelden is gewenst, dat kan via e-mail: contact@helenahuis.nl of telefonisch via 06-34464392
Foto: Wikipedia
Engelen, lezing van Ben Piepers

Op zaterdag 14 december verzorgt Ben Piepers een inspirerende lezing over Engelen. Laat u verrassen door het bijzondere verhaal over de boodschappers van God, bedienden van de mens.
De lezing begint op zaterdag 14 december, in de Adventstijd, om 15.00 uur.
Aanmelden is gewenst, dat kan via e-mail: contact@helenahuis.nl of telefonisch via 06-34464392
Foto: Wikipedia
HelenaHuis | Landstraat 11
7121 CM | Aalten
contact@helenahuis.nl

telefoonnummer 06-34464392

KvK 83302786

Vestigingsnummer
000049478362

Bezoek ons op Facebook

Abonneren nieuwsbrief