Agenda


Expositie lokale kunstenaars

Op zaterdag 17 februari is een tentoonstelling van lokale kunstenaars geopend in ons HelenaHuis. Twintig kunstwerken zijn te zien. De exposerende kunstenaars zijn: Joop Lubbers, Bettina Nienhaus, Sietske Stronks, Truus Prinsen, Joke Warner, Lies Kämink, Henk Obbink, Jos Bannink, Thea Veerbeek, Herman Kuenen en Martien Wevers.
De objecten zijn te koop. De expositie loopt tot medio mei.


Lezing oud priester Joseph Aagten

Op zaterdag 6 april geeft Joseph Aagten (85) een lezing over zijn boek ‘Leren Leven is Leren Loslaten’. Het boek beschrijft zijn reis door het leven. Hij is in Zieuwent geboren als vierde kind in een gezin van twaalf, hij is als priester gewijd maar treedt later toch uit het ambt waarna hij maatschappelijk werker is in een TBS kliniek. Een veelbewogen leven…
In zijn boek beschrijft hij zijn eigen worsteling met kerk en religie en de invloed daarvan op hem persoonlijk, vanaf zijn jeugdjaren tot aan zijn volwassen bestaan. 
De entree is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd. Drankjes zijn voor eigen rekening.
Aanvang lezing: 15.00 uur. Op de foto: Joseph Aagten, zijn zoon Adriaan en kleinzoon Adam.
Opgeven kan via e-mail: contact@helenahuis.nl
Telefonisch: 06 344 64 392
Bronnen: Elna, Achterhoek Nieuws. Foto: Theo Huijskes


Lezing Saksisch dialect

Zaterdagmiddag 18 mei 2024 geeft Johan Veenstra een lezing over Saksisch dialect.
Aanvang 14.30 uur.
Johan Veenstra is een schrijver, dichter, columnist en voormalig radiopresentator uit de Nederlandse provincie Friesland, bekend om zijn werk in zijn moedertaal Stellingwervisch Nederduits.
Opgeven kan via e-mail: contact@helenahuis.nl
Telefonisch: 06 344 64 392
Foto: Omrop Fryslan


Thema Weekend Saksisch erfgoed

Het weekend van 17, 18 en 19 mei staat in het teken van Saksisch erfgoed. Er staan lezingen, demonstraties en een expositie op het programma. Onder andere de wandeltocht langs Saksisch erfgoed wordt gehouden, onder leiding van een gids in passende kledij!
En we laten een aantal ludieke Saksische weetjes zien!
Vrijdagavond gaat het themaweekend van start om 19.30 uur met een lezing van Henk Heijnen over Saksische bouwstijl. Zaterdag en zondag, 16 en 17 maart, is het HelenaHuis geopend van 11.00 tot 17.00 uur.


Nacht van het Licht

Op zaterdag 29 juni, in de tijd rond de zonnewende, wordt de Nacht van het Licht gehouden. Een themawandeling rond de langste dag van het jaar met inspirerende verhalen. Na de wandeltocht staat een heerlijk ontbijt klaar in het HelenaHuis en kunnen deelnemers en verhalenvertellers napraten over de opgedane ervaringen.

Aanvang: 4.30 uur bij HelenaHuis, Landstraat 11, Aalten. Kosten 10 euro per persoon inclusief ontbijt na afloop. Kinderen tot twaalf jaar mogen onder begeleiding gratis mee.


AaltenDagen met leuke activiteiten voor kinderen

In de zomer worden op vier donderdagen de AaltenDagen gehouden. Op 25 juli en 1, 8 en 15 augustus staat het centrum van Aalten in het teken van de braderie, kinderrommelmarkt en activiteiten in de Oude Helenakerk. Het HelenaHuis van Aalten biedt voor kinderen een leuk programma. Zij kunnen onder andere een vogelhuisje timmeren en beschilderen. Aanvang activiteit 14.00 uur. Kosten 7,50 euro inclusief materialen. Schuif gezellig aan en doe mee!


HelenaHuis | Landstraat 11
7121 CM | Aalten
contact@helenahuis.nl

telefoonnummer 06-34464392

KvK 83302786

Vestigingsnummer
000049478362

Bezoek ons op Facebook

Abonneren nieuwsbrief